De la publicarea la începutul anilor ’80 a primei sale proze pân&259; în prezent Mo Yan a scris peste optzeci de povestiri &537;i nuvele Înzestrat cu o m&259;iestrie aparte în mânuirea tehnicilor narative &537;i a limbajului eliberat de tiparele conven&539;ionale el construie&537;te o proz&259; inconfundabil&259; în care îmbin&259; tradi&539;ia cu modernitatea realul cu elementele fantastice satira cu lirismul critica

Un lup atarna in cais cu capul in jos

de Mo Yan

Cod produs: 0000186172

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-779-488-5

Numar de pagini: 296

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

De la publicarea, la începutul anilor ’80, a primei sale proze până în prezent, Mo Yan a scris peste optzeci de povestiri și nuvele. Înzestrat cu o măiestrie aparte în mânuirea tehnicilor narative și a limbajului eliberat de tiparele convenționale, el construiește o proză inconfundabilă în care îmbină tradiția cu modernitatea, realul cu elementele fantastice, satira cu lirismul, critica socială cu absurdul.

Scrise într-un interval de treizeci de ani, între 1986 și 2006, cele șapte­sprezece povestiri reunite în volumul Un lup atârna în cais, cu capul în jos se inspiră din episoade emblematice din istoria modernă a Chinei, cum ar fi Războiul de Eliberare Antijaponez și Revoluția Culturală, ce și-a pus definitoriu amprenta asupra operei lui Mo Yan, dar și din evenimente aparținând istoriei recente, în care politica nașterii unui singur copil generează adevărate drame și determină apariția unor strategii cu totul neobișnuite de supraviețuire. Povestirile cu accente critice la adre­sa societății chineze aduc în prim-plan o lume plină de personaje și întâmplări aflate la granița dintre real și fantastic, burlesc și tragic. Nu lipsesc nici cele în care realitatea dură este văzută prin ochii copiilor, iar aceștia ajung să cunoască dragostea, viața și moartea în urma unor experiențe zguduitoare. Iubirea i se dezvăluie uneori copilului inocent într-un mod frust, într-o lume dominată de prejudecăți, indiferență și cinism.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-779-488-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 296
Tip coperta Necartonat
Autor

Mo Yan

Numar pagini 296
Scroll