Acest velier a fost construit manual din lemn de cedru rosu corespunzator tratat respectandu-se  metodele practicate in perioada istorica corespunzatoarePentru realizarea acestui model s-a lucratCarena 72 de ore Ornamente 61 de ore Vopsit & Lacuit de 20 ore Catarge & Ancoraje & Panze 31 de oreTimp total de lucru 184ore la care se adauga orele de cercetare
 

Velier HMS Victory mediu 74 x 24 x 67 cm t033

Cod produs: 0000229067

Colectie: old modern handicrafts

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Acest velier a fost construit manual din lemn de cedru rosu, corespunzator tratat, respectandu-se  metodele practicate in perioada istorica corespunzatoare.

Pentru realizarea acestui model s-a lucrat:

Carena: 72 de ore, Ornamente: 61 de ore, Vopsit & Lacuit: de 20 ore, Catarge & Ancoraje & Panze: 31 de ore

Timp total de lucru: 184ore, la care se adauga orele de cercetare  

 

HMS Victory, lansata la apa in anul 1765 la Chatham, a fost o nava de linie cu 100 tunuri, cu o lungime totala de 227,5 picioare ( 69.34m ), un deplasament de 3500 tone si un echipaj de peste 800 oameni.

 

Pe data de 21 octombrie 1805 cu ocazia bataliei de la Trafalgar, 27 nave de linie Britanice sub comanda Amiralului Lord Nelson aflat la bordul HMS Victory au invins cele 33 nave de linie Franceze si Spaniole aflate sub comanda Amiralului Francez Villeneuve. Batalia s-a desfasurat in Oceanul Atlantic de sud – vest in vecinatatea coastelor Spanieila vest de Capul Trafalgar. Flota Franco – Spaniola a pierdut 22 de nave I timp ce partea Britanica nu a inregistrat pierderi.

 

In anul 1920 HMS Victory a fost pusa itr-un doc uscat si restaurata la forma avuta in perioada Amiralului Nelson. Velierul astfel restaurat a fost prezentat publicului de catre Regele George V la Portsmouth pe data de 17 Iulie 1928. A fost retrasa din serviciul Marinei Regale si a ramas ca nava amiral in cadrul Comandamentului Naval. Pentru vizitatori ramane o piesa pretioasa de muzeu si constituie un testament al trecutului naval Britanic.


Colectie old modern handicrafts
Scroll