Una dintre cele mai recente revela&355;ii literare nu vine din partea vreunui scriitor ci a unui celebru buc&259;tar Cartea sa &238;n parte o autobiografie &238;n parte un manifest pentru bucate bune &537;i oameni dintr-o bucat&259; r&259;spunde multor &238;ntreb&259;ri pe care &537;i le pun admiratorii lui Adi H&259;dean chef om de radio prezentator de televiziune Cum a &238;nceput  sp&259;l&226;nd &537;i de zece ori pe zi podelele buc&259;t&259;riei din

24 centimetri

de Adi Hadean

Cod produs: 0000142046

Data aparitie: 2016

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-588-891-3

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Una dintre cele mai recente revelaţii literare nu vine din partea vreunui scriitor, ci a unui celebru bucătar. Cartea sa, în parte o autobiografie, în parte un manifest pentru bucate bune și oameni dintr-o bucată, răspunde multor întrebări pe care și le pun admiratorii lui Adi Hădean, chef, om de radio, prezentator de televiziune.

Cum a început spălând, și de zece ori pe zi, podelele bucătăriei din casa bunicilor , cum a aflat secretele organizării și ale falimentării unui restaurant într-o încăierare de pomină , cum se alcătuiește meniul unui Irish pub creând câteva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot și la fel de voit stâlcit irlandez OCeapă, OFelie, OTonă și OBama , cum e din interior un show de televiziune muncind de la șapte dimineața și încheind seara târziu cu un pahar de prosecco, fără să fie nevoie să arunci cu farfurii în concurenți ș.a.m.d.

Un șir de lecții de gătit și de viață. Dacă pui o bucată de unt proaspăt într-o tigaie și lași tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte încinse, untul se va topi și se va separa, iar apa se va evapora. Dacă lași untul topit într-un vas, componentele sale se vor așeza în funcție de densitate. La suprafață vor apărea resturi ușor de luat cu o spumieră, un strat gros de grăsime va ocupa partea din mijloc a vasului, iar părțile solide vor ocupa fundul vasului. Untul pregătit astfel se arde mai greu și e suportat și de către oamenii cu intoleranță la lactoză. Întrucât sunt un adept al limpezimii, mă străduiesc să limpezesc lucrurile de câte ori e nevoie, pe de o parte pentru că situațiile limpezite se transformă în relații durabile adică ard mai greu, pe de altă parte pentru că, odată limpezite, sunt digerate mai ușor de către cei cu diverse intoleranțe, unele provenite din educație, altele din lipsa ei, dar fără legătură cu fiziologia. Adi Hădean

Motorul care l-a propulsat pe Adi Hădean în viață și în carieră este tenacitatea cu care şi-a urmărit visul de a deveni bucătar, trecând peste multe dificultăţi. În atenția publicului de radio și mai ales de televiziune și a cititorilor de bloguri a fost propulsat de franchețea sa și de plăcerea de a le fi de folos celorlalți. Motorul care îl va propulsa în atenția iubitorilor de literatură este stilul alert, susținut de imensul talent cu care împărtășește experiențe de viață, trecându-le prin filtre etice educația de acasă și literare cărțile citite cu aceeași pasiune cu care gătește.

Adi Hădean s-a făcut cunoscut în lumea exigentă a gastronomiei ca urmare a pasiunii, dedicării și măiestriei sale culinare, calități care i-au adus numeroși fani încă de la începuturile aparițiilor sale publice. Debutul în bucătăria profesionistă și l-a făcut în 1998, iar de atunci a găzduit mai multe emisiuni TV, a publicat cărți purtând semnătura sa ori a contribuit la publicarea altor cărți, îmbogățind terminologia gastronomică, și s-a implicat în numeroase proiecte sociale.

Pasiunea care l-a determinat să facă din gătit o profesie o împleteşte, dând dovadă de aceeași măiestrie, cu celelalte preocupări ale sale, fotografia şi scrisul. De la data lansării până în prezent, blogul său culinar a fost citit de peste 27 de milioane de vizitatori, cu o medie de 20 000 de vizitatori unici pe zi. Astfel, Adi Hădean este și unul dintre cei mai apreciați bloggeri culinari din România.
Data aparitie 2016
Editie Editia I
ISBN 978-606-588-891-3
Loc aparitie Bucuresti
Tip coperta Necartonat
Autor

Adi Hadean

Scroll