Caisul si piersicul ed.II- ed. III
de L.Chira, V.Chereji , M.Roman
Cod produs: c_19257
Editura: M.A.S.T. SRL
Data aparitie: 2008
Editie: Editia III
ISBN: 978-973-1822-04-4
Numar de pagini: 272
Disponibilitate:
Livrare detalii
14 de zile drept de retur. detalii
- CULTURA CAISULUI
- Prefaţă
- IMPORTANŢA CULTURII CAISULUI ŞI ARIA SA DE RĂSPÂNDIRE
- Importanţa culturii caisului
- Istoricul culturii caisului
- Arealul de cultură al caisului
- Situaţia culturii caisului pe plan mondial
- Situaţia culturii caisului în România
- PARTICULARITĂŢI BIOLOGICE ALE CREŞTERII ŞI RODIRII CAISULUI
- Sistemul radicular
- Trunchiul
- Coroana cu elemente componente
- Particularităţi de creştere şi fructificare
- CERINŢELE CAISULUI FAŢĂ DE FACTORII DE MEDIU
- Cerinţe faţă de temperatură
- Cerinţe faţă de umiditate
- Cerinţe faţă de lumină
- Cerinţe faţă de sol
- Zonele favorabile culturii caisului
- SOIURI DE CAIS
- Principalele soiuri de cais
- Portaltoii caisului
- PRODUCEREA MATERIALULUI SĂDITOR
- Producerea puieţilor portaltoi
- Şcoala de pomi altoiţi (pepiniera de pomi)
- AGROTEHNICA APLICATĂ ÎN LIVEZILE DE CAIS
- Tendinţa naturală de creştere a coroanei
- Tăierile de formare a coroanelor la pomii tineri
- Tăierile de întreţinere
- Tăierile de fructificare
- Tăierea în verde a caisului
- Tăierile de reîntinerire
- Lucrările solului
- Fertilizarea
- Irigarea livezilor
- Aplicarea regulilor de creştere
- Rărirea fructelor
- Apoplexia caisului sau pieirea prematură
- Lupta împotriva brumelor şi îngheţuilor târzii de primăvară
- BOLILE ŞI DĂUNĂTORII CAISULUI ŞI PIERSICULUI
- Principalele boli
- Dăunătorii livezilor de cais şi piersic
- Complexul de tratamente pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor la cais
- Pesticide pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor la cais şi piersic
- RECOLTAREA ŞI VALORIFICAREA CAISELOR
- Organizarea recoltării
- Tehnica recoltării fructelor şi transportul recoltei din câmp
- Păstrarea temporară a fructelor pentru consumul în stare proaspătă
- Principalele alterări patologice şi dereglări fiziologice manifestate la caise pe durata păstrării
- Preparate din caise
- Bibliografie
- CULTURA PIERSICULUI
- CULTURA PIERSICULUI PE PLAN MONDIAL ŞI ÎN ŢARA NOASTRĂ
- Importanţa culturii
- Istoric, originea şi arealul de cultură al piersicului
- Cultura piersicului pe plan mondial
- Cultura piersicului în România
- PARTICULARITĂŢI BIOLOGICE ALE PIERSICULUI
- Sistemul radicular
- Particularităţi de fructificare
- Ramurile de rod ale piersicului şi migdalului
- CERINŢELE PIERSICULUI FAŢĂ DE FACTORII DE MEDIU
- Temperatura
- Lumina şi expoziţia
- Umiditatea
- Solul
- SOIURI ŞI PORTALTOI DE PIERSIC
- Soiuri de piersic
- Portaltoii piersicului
- ÎNFIINŢAREA ŞI ÎNTREŢINEREA PLANTAŢIILOR DE PIERSIC
- Alegerea terenului pentru plantaţie
- Plantarea
- Îngrijirea piersicilor tineri
- AGROTEHNICA APLICATĂ ÎN LIVEZILE DE PIERSIC
- Tăierea de fructificare
- Fertilizarea
- Irigarea
- Întreţinerea şi lucrarea solului
- Normarea încărcăturii de fructe prin rărirea manuală
- Bolile şi dăunătorii piersicului
- Recoltarea, sortarea, ambalarea şi transportul piersicelor
- PREPARATE DIN PIERSICI
- BIBLIOGRAFIE
- CULTURA PIERSICULUI PE PLAN MONDIAL ŞI ÎN ŢARA NOASTRĂ
Data aparitie | 2008 |
Editie | Editia III |
ISBN | 978-973-1822-04-4 |
Loc aparitie | Bucuresti |
Numar de pagini | 272 |
Tip coperta | Necartonat |
Autor | L.Chira, V.Chereji , M.Roman |