Tom Nichols este autorul bestsellerului Sfâr&537;itul competen&539;eiTraducere de Doru C&259;st&259;ianÎn ultimele trei decenii cet&259;&539;enii democra&539;iilor care afirm&259; cu t&259;rie c&259; pre&539;uiesc libertatea toleran&539;a &537;i statul de drept au sus&539;inut în tot mai mare m&259;sur&259; politicieni &537;i programe politice iliberale Democra&539;ia are probleme dar a cui este vinaÎn cartea sa Tom

Cel mai mare dusman al nostru

de Tom Nichols

Cod produs: 0000233103

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-833-3

Numar de pagini: 264

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Tom Nichols este autorul bestsellerului Sfârșitul competenței.

Traducere de Doru Căstăian

În ultimele trei decenii, cetățenii democrațiilor care afirmă cu tărie că prețuiesc libertatea, toleranța și statul de drept au susținut în tot mai mare măsură politicieni și programe politice iliberale. Democrația are probleme, dar a cui este vina?
În cartea sa, Tom Nichols contestă reprezentările curente conform cărora ascensiunea mișcărilor iliberale și antidemocratice în Statele Unite și în alte țări poate fi pusă doar pe seama globalizării și a deciziilor proaste luate de elitele conducătoare. În schimb, el identifică originile acesteia într-o serie întreagă de fenomene ce riscă să afecteze însăși esența societăților democratice moderne, de la creșterea narcisismului și așteptările din ce în ce mai mari și mai nerealiste ale cetățenilor la o cultură a resentimentului și de la dezinteresul față de participarea civică la un tribalism agresiv și o explozie a urii de care social media nu e deloc străină. Cetățenii obișnuiți, plini de nemulțumiri, și-au dat mâna cu acei politicieni care au succes mai degrabă creând un val de furie decât încurajând virtuțile civice și cooperarea democratică.
Deși nu va fi ușor, argumentează politologul american, trebuie să apărăm democrația prin reînvierea virtuților și valorilor care stau la baza ei – și recunoscând că nu am știut să apreciem ceea ce avem în lumea modernă. Tranșantă, nonconformistă și pasionantă, Cel mai mare dușman al nostru schimbă perspectiva în dezbaterea cu privire la modul cum au ajuns democrațiile în această situație și la ce este de făcut.

„Să crezi că libertatea și democrația vin de la sine e o eroare fatală. Cel mai mare dușman al nostru explică de ce până și cea mai măreață națiune de pe pământ nu este imună la efectele distructive ale cinismului și ignoranței. E deopotrivă o lecție de istorie și o analiză pătrunzătoare a unor evenimente recente dureroase.” (Garry Kasparov)


Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-833-3
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 264
Tip coperta Necartonat
Autor

Tom Nichols

Numar pagini 264
Scroll