Contenciosul financiar si fiscal Note de curs este o lucrare adresata in primul rand studentilor si masteranzilor de la facultatile de drept Cartea poate fi insa un indrumar util si pentru practicienii dreptului financiar si fiscal pentru specialistii in finante publice in mod deosebit pentru cei care lucreaza in institutiile de control financiar si fiscalIntr-o prezentare succinta si bine structurata cartea debuteaza cu o analiza rapida a

Contenciosul financiar si fiscal. Note de curs

de Ioana Maria Costea

Cod produs: 0000237229

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2022

ISBN: 978-606-27-2086-5

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Contenciosul financiar si fiscal. Note de curs este o lucrare adresata in primul rand studentilor si masteranzilor de la facultatile de drept. Cartea poate fi insa un indrumar util si pentru practicienii dreptului financiar si fiscal, pentru specialistii in finante publice, in mod deosebit pentru cei care lucreaza in institutiile de control financiar si fiscal.

Intr-o prezentare succinta si bine structurata, cartea debuteaza cu o analiza rapida a cadrului legal si a institutiilor cu atributii in controlul cheltuirii banilor publici, atat a celor din bugetul national – Curtea de Conturi a Romaniei –, cat si a celor din bugetul Uniunii Europene – Curtea de Conturi Europeana.

Mai departe, este analizat contenciosul raporturilor de drept fiscal, cu toate etapele lui – controlul fiscal, actele contestabile si contestatiile in materie fiscala, procedurile aplicabile in fiecare situatie, pana la sesizarea organelor de urmarire penala si executarea silita a creantelor fiscale.

Ultima parte a lucrarii Contenciosul financiar si fiscal. Note de curs este dedicata contenciosului contraventional in materie fiscala, precum si contenciosului penal, cu tot ceea ce implica abordarea juridica a fraudei si a evaziunii fiscale, inclusiv infractiunile prevazute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

In maniera deja cunoscuta, doamna Ioana Maria Costea imbina prezentarea teoretica a institutiilor analizate cu numeroase exemple practice si extrase din jurisprudenta recenta a instantelor nationale si europene, astfel incat notiuni altminteri tehnice si complicate prin natura lor devin mult mai „prietenoase”, mai usor de urmarit si de inteles, chiar si pentru cei care iau prima oara contact cu materia contenciosului financiar si fiscal.

Dr. Ioana Maria Costea este conferentiar universitar la Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si avocat in Baroul Iasi.


Data aparitie 2022
ISBN 978-606-27-2086-5
Autor

Ioana Maria Costea

Scroll