Cum am împu&351;cat un elefant reune&351;te o sum&259; de eseuri literare ce ofer&259; cititorilor o perspectiv&259; cuprinz&259;toare asupra vie&355;ii &351;i operei lui George Orwell Unele încerc&259;ri precum „O execu&355;ie prin spînzurare” sau „Cum am împu&351;cat un elefant” descriu întîmpl&259;ri din perioada petrecut&259; de scriitor în colonii ca angajat al Poli&355;iei Imperiale Indiene;

Cum am impuscat un elefant

de George Orwell

Cod produs: 0000176391

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-467-510-4

Numar de pagini: 336

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Cum am împuşcat un elefant reuneşte o sumă de eseuri literare ce oferă cititorilor o perspectivă cuprinzătoare asupra vieţii şi operei lui George Orwell. Unele încercări, precum „O execuţie prin spînzurare” sau „Cum am împuşcat un elefant”, descriu întîmplări din perioada petrecută de scriitor în colonii, ca angajat al Poliţiei Imperiale Indiene; altele, precum „Azilul de noapte” sau „La zdup”, reiau experienţe din anii de sărăcie pe care Orwell şi i-a impus după întoarcerea din Birmania. Dar cele mai multe au drept subiect detalii ale vieţii londonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – de la bombardamente sau raţionalizarea alimentelor la bucătăria englezească sau arta de a pregăti un ceai bun – şi politica internă şi externă dezastruoasă a diferitelor guverne care s-au succedat în această perioadă. Nu sunt ocolite nici viaţa cazonă şi experienţele prin care a trecut Orwell ca voluntar în Războiul Civil din Spania sau vocaţia de scriitor şi motivele care l-au determinat să urmeze cariera literară. Diverse prin substanţă, avînd în fundal un puternic filon autobiografic, ironice şi cuceritoare, eseurile lui George Orwell se îmbină ca piesele unui puzzle ce întregeşte imaginea oferită de romanele sale. 

„Anglia nu este insula bătută în pietre scumpe din fragmentul shakespearian, nici infernul înfăţişat de Dr. Goebbels. Mai degrabă seamănă cu o familie, o familie victoriană cam închistată, fără prea multe oi negre, dar cu dulapurile dînd pe dinafară de schelete. Are limbajul ei secret şi amintirile ei comune, iar cînd se apropie un duşman, strînge rîndurile. O familie la cîrma căreia se află membrii nepotriviţi – asta este, poate, cea mai apropiată descriere pe care i-o poţi face Angliei într-o frază.” (George Orwell) 

„Orwell a reuşit să ajungă la un echilibru perfect între claritatea prozei şi originalitatea perspectivei, efect pe care l-a obţinut fără să sacrifice vreo fărîmă din inteligenţa lui tăioasă şi glacială.” (Sunday Herald)

„O carieră ca a lui Orwell ar fi greu de urmat astăzi. Totuşi, pentru orice tînăr scriitor dispus să facă o încercare, aceste eseuri nu se păstrează doar ca artefacte istorice şi capodopere literare. Datorită deschiderii lui Orwell faţă de lume şi stăruinţei de a rămîne fidel propriului crez, eseurile lui arată cititorilor şi scriitorilor din orice epocă ce înseamnă să trăieşti prin vocaţie.” (George Packer)


Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-973-467-510-4
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 336
Tip coperta Necartonat
Autor

George Orwell

Scroll