Traducere din limba engleza de Cristian Ionescu Nick Belane este detectiv la Hollywood Cazurile de care se ocupa au toate calitatea de a fi cel putin bizare Doamna Moartea il insarcineaza sa afle daca scriitorul francez Céline mort din 1961 nu e cumva in viata proprietarul unei companii de pompe funebre il plateste ca sa-l scape de avansurile unei extraterestre superbe Jeannie Nitro altcineva ii cere sa afle daca Vrabia Rosie exista cu

De duzina

de Charles Bukowski

Cod produs: 0000197759

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-467-797-9

Numar de pagini: 240

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Traducere din limba engleza de Cristian Ionescu
 
Nick Belane este detectiv la Hollywood. Cazurile de care se ocupa au, toate, calitatea de a fi cel putin bizare: Doamna Moartea il insarcineaza sa afle daca scriitorul francez Céline (mort din 1961) nu e cumva in viata, proprietarul unei companii de pompe funebre il plateste ca sa-l scape de avansurile unei extraterestre superbe, Jeannie Nitro, altcineva ii cere sa afle daca Vrabia Rosie exista cu adevarat, un sot incornorat isi urmareste mai tinara sotie etc. Toate aceste aventuri sint stropite din belsug cu votca si povestite cu umor irezistibil. Rezolvarea lor nu e in sine importanta, atit timp cit Nick Belane, imbatrinit si deja alcoolic, exceleaza in arta de a nu face nimic.

Charles Bukowski s-a nascut in Germania, la Andernach, in 1920. Cind avea doi ani, parintii lui s-au mutat in Statele Unite, stabilindu-se in Los Angeles, unde scriitorul a copilarit si si-a petrecut cea mai mare parte din viata. A studiat la Los Angeles City College, dar a abandonat cursurile si a dus o viata dezordonata, scriind cu pasiune indirjita si schimbind diverse slujbe pentru a supravietui: a lucrat intr-un abator, intr-o fabrica de biscuiti pentru ciini, a fost spalator de vase, sofer de camion, functionar de posta etc. A publicat prima povestire la douazeci si patru de ani, iar in 1960 a debutat cu un volum de versuri. Incetul cu incetul, valoarea operei sale a inceput sa fie recunoscuta, iar in 1969 Bukowski a semnat un contract de exclusivitate cu Black Sparrow Press, ceea ce i-a permis sa renunte la slujba din acel moment si sa se dedice exclusiv scrisului. Autor prolific, a publicat numeroase volume de poezie, antologii de povestiri si romane, devenind unul dintre cei mai cititi scriitori americani contemporani. In ultimii ani de viata a cunoscut succesul, si‑a cumparat o casa cu piscina, un BMW si un computer. A murit in martie 1994, intr‑un spital din San Pedro, California, dupa o lupta de un an cu leucemia. La Editura Polirom au aparut pina in prezent, unele in mai multe editii, romanele Femei, Factotum, Posta, Hollywood, Sunca pe piine, volumele de povestiri Dragoste la 17, 50 $, Povesti despre nebunia obisnuita si Muzica de belele si antologia de poezie Dragostea e un ciine venit din iad.

Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-973-467-797-9
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 240
Tip coperta Necartonat
Autor

Charles Bukowski

Numar pagini 240
Scroll