Modelarea economic&259; este o îndeletnicire a celor califica&355;i în a prelucra informa&355;ia din domeniul economic în vederea sporirii eficien&355;ei a valorii ad&259;ugate a fundament&259;rii actului de decizie &351;i realiz&259;rii multor altor obiectiveComplexitatea fenomenelor economice necesit&259; completarea model&259;rii economice ce are drept rezultat modelul economic cu o modelare matematic&259; al c&259;rei produs este modelul

Matematica pentru modelare economica volumul I

de Tatiana Corina Dosescu

Cod produs: 0000196242

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-591-307-3

Numar de pagini: 285

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Modelarea economică este o îndeletnicire a celor calificaţi în a prelucra informaţia din domeniul economic, în vederea sporirii eficienţei, a valorii adăugate, a fundamentării actului de decizie şi realizării multor altor obiective.
Complexitatea fenomenelor economice necesită completarea modelării economice, ce are drept rezultat modelul economic, cu o modelare matematică al cărei produs este modelul economico-matematic, capabil de a oferi soluţii problemelor de optimizare, de strategie, de previziune sau a celor care iau în considerare factorii aleatori prezenţi în economia reală.
Acest volum se adresează studenţilor sau masteranzilor economişti, a căror pregătire profesională presupune formarea de abilităţi în domeniul analizei şi prelucrării informaţiei de tip cantitativ, calitativ sau mixt, obiectiv care nu poate fi atins fară acumularea de cunoştinţe matematice şi însuşirea deprinderii de a utiliza algoritmi şi metode matematice, din ce în ce mai avansate.
Conţinutul acestei lucrări se constituie într-o primă ofertă a capitolelor de matematică, necesare unei solide pregătiri a studenţilor economişti, pentru a fi capabili să rezolve problemele curente ale practicii economice.
Volumul conţine patru capitole: „Noţiuni privind modelarea ştiinţifică”, „ELEMENTE DE ALGEBRĂ LINIARĂ”, „Elemente de PROGRAMARE LINIARĂ” şi „ELEMENTE DE ANALIZĂ MATEMATICĂ ŞI APLICAŢII”. În primul capitol  este prezentată o definiţie a modelului şi modelării ştiinţifce, urmată de clasificări ale modelelor. În capitolul doi se expun noţiunii ale algebrei liniare necesare capitolului 3 în care sunt expuse rezultatele teoretice fundamentale necesare unei modelări economice, în care predomină abordarea de tip liniar sau proporţional a fenomenului economic, iar conţinutul celui de al patrulea capitol se referă la aparatul creat de analiza matematică destinat modelării în care abordarea deterministă de tip funcţional este dominantă. Cele patru capitole se încadrează în tematica, devenită clasică, proprie unei programe analitice a oricărei facultăţi cu profil economic.
Modul de prezentare al conţinutului celor două capitole se străduieşte să îmbine exactitatea matematică cu accesibilitatea, fără a se face rabat de la rigoarea caracteristică oricărei abordări ştiinţifice.
Această carte este începutul unei serii de lucrări al căror ţel este furnizarea de metode şi modele matematice, care să contribuie la o pregătire temeinică a viitorilor specialişti în domeniul economic. 


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-591-307-3
Numar de pagini 285
Autor

Tatiana Corina Dosescu

Numar pagini 285
Scroll