Pentru oricine este interesat de „adev&259;ratul” sistem nervos central acest volum este de departe cel mai bun produs al &537;tiin&539;ei cognitive Karl H PribramNeurofilosofia este o lucrare de pionierat Pe m&259;sur&259; ce spore&537;te în&539;elegerea creierului filosofii vor trebui s&259; &537;tie tot mai multe despre func&539;ionarea p&259;r&539;ilor acestuia în vreme ce speciali&537;tii în neuro&537;tiin&539;e se vor

Neurofilosofia

de Patricia Smith Churchland

Cod produs: 0000211685

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-9088-93-7

Numar de pagini: 689

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Pentru oricine este interesat de „adevăratul” sistem nervos central, acest volum este de departe cel mai bun produs al științei cognitive. (Karl H. Pribram)

Neurofilosofia este o lucrare de pionierat. Pe măsură ce sporește înțelegerea creierului, filosofii vor trebui să știe tot mai multe despre funcționarea părților acestuia, în vreme ce specialiștii în neuroștiințe se vor confrunta tot mai mult cu probleme filosofice. Această carte pătrunzătoare, vie și plină de informații îmbină perspectivele actuale cu un stil foarte accesibil. (F.H.C. Crick, The Salk Institute)

Neurofilosofia este exact acea introducere în neuroștiințe de care au nevoie filosofii și exact acea introducere în filosofia minții de care au nevoie specialiștii în neuroștiințe, și doar cineva care cunoaște foarte bine ambele domenii o putea scrie. Aceasta este o carte unică. Excelent scrisă, doldora de informații și bine cumpănită, e o plăcere să o citești. (Daniel C. Dennett, Tufts University)

Suntem în fața unei cărți unice, o adevărată sărbătoare a inteligenței, culturii şi spiritualității. Cei patru autori ai acestei neaşteptate istorii a atomului şi vidului ne prezintă o fascinantă incursiune în problema care a crucificat de la bun început gândirea umană între Unitate şi diversitate. Punctele de vedere exprimate cu o perfectă rigoare şi coerență traversează multiple domenii ale cunoaşterii, ajungând la o concluzie surprinzătoare. Ce legătură poate exista între Upanișade, Dumnezeul trinitar al creştinismului, înțeleptul indian Kashyap Acharaya Kanad (sec. 7 î.Hr.), fizica particulelor elementare, mecanica cuantică, Democrit, Leucip, Zenon, alchimie, Carl Gustav Jung, eterul lui Nikola Tesla, teoria matematică a mulțimilor, fractalii, teoria informației, modelul atomic al lui Niels Bohr, structura limbajului, arhitectură, filmul Matrix, Dumnezeul lui Dante, Jorge Luis Borges? Un exemplu spectaculos este prezența simbolică a unui atom pe peretele nordic al pronaosului de la Voroneț! Autorii demonstrează cu pertinență că un invariant poate fi găsit în toate considerațiile de-a lungul timpurilor despre atom şi vid, acest invariant fiind tradus prin noțiunea transdisciplinară de Terț ascuns, sursă a întregii Realități. (Basarab Nicolescu, autor al Manifestului Transdisciplinarității)


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-9088-93-7
Numar de pagini 689
Tip coperta Necartonat
Autor

Patricia Smith Churchland

Numar pagini 689
Scroll