Cum nu exista un singur Bucure&537;ti ci o sumedenie de micro-universuri centrate pe aceasta entitate simbolica in diferite epoci &537;i contexte istorice tot a&537;a nici biografiile personalita&539;ilor care au populat peisajul uman al ora&537;ului nu sunt fixate pe vecie in ni&537;te cadre stricte rigide de nemodificat Dimpotriva destinele bucure&537;tenilor de seama fie ei nativi sau de adop&539;ie prezinta o serie de bucle ciudate care lasa loc unor interpretari multiple

Personaje pitoresti ale bucurestilor de odinioara

de Dan-Silviu Boerescu

Cod produs: 0000237960

Editura: Neverland

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-9018-80-4

Numar de pagini: 240

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Cum nu exista un singur București, ci o sumedenie de micro-universuri centrate pe aceasta entitate simbolica in diferite epoci și contexte istorice, tot așa nici biografiile personalitaților care au populat peisajul uman al orașului nu sunt fixate pe vecie in niște cadre stricte, rigide, de nemodificat. Dimpotriva, destinele bucureștenilor de seama, fie ei nativi sau de adopție, prezinta o serie de bucle ciudate, care lasa loc unor interpretari multiple și nasc in continuare controverse de tot felul, de ordin politic, sentimental sau moral.

Nu vom ști, desigur, niciodata tot ce se ascunde in spatele vieții unor personaje exponențiale, care au marcat cultura și societatea bucureșteana. Periodic, apar noi detalii, picante sau, la limita, grotești, iar lumea se cutremura – și incita la (auto)cenzura – ori de cate ori se fac dezvaluiri despre anumite episoade teribile care pot demitiza „statuile” ce definesc matricial subconștientul colectiv.

Dincolo de „lipsa de pietate” a punerii in pagina a unor fapte și intamplari despre care „mai bine nu am ști nimic”, suntem, totuși, datori sa punem la loc in fiecare puzzle existențial toate piesele care, in timp, devin disponibile, chiar cu riscul de a fi acuzați ca ne lipsește „inteligența emoționala” și ca „scormonim inutil in viețile figurilor tutelare”, deplasand accentul de pe lumini pe umbre.

…Sa citim toate aceste povești cu deplina incredere in capacitatea noastra de a ne raporta obiectiv la Istoria mare – și fascinanta! – a Bucureștilor, compusa, insa, din mii de istorii mici și, pe alocuri, bantuite de multe informații care ne pot ruina confortul mental definit de atatea și atatea locuri comune, stereotipii, prejudecați. N-avem ce face, Bucureștiul nu a fost niciodata ușor de iubit!


Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-606-9018-80-4
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 240
Tip coperta Necartonat
Autor

Dan-Silviu Boerescu

Numar pagini 240
Scroll