Aceasta carte isi propune sa afirme tinuta academica a lui Alan Watts un autor deopotriva adorat si hulit de contemporanii sai din motive despre care veti citi pe indelete intre aceste pagini Crescut si educat dupa principiile crestinismului anglican el insusi preot din aceeasi categorie Watts a fost totusi atras de timpuriu de religiile extrem orientale dintre care pare sa aiba o afinitate speciala cu Zen­ul caruia ii dedica prima monografie serioasa care a aparut in Occident De
- 20%

Un guru in Academie - Cele 10.000 de lucruri

de Alan Watts

Cod produs: 0000245971

Data aparitie: 2022

ISBN: 978-973-111-979-3

Numar de pagini: 496

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Aceasta carte isi propune sa afirme tinuta academica a lui Alan Watts, un autor deopotriva adorat si hulit de contemporanii sai, din motive despre care veti citi pe indelete intre aceste pagini. Crescut si educat dupa principiile crestinismului anglican, el insusi preot din aceeasi categorie, Watts a fost totusi atras de timpuriu de religiile extrem orientale, dintre care pare sa aiba o afinitate speciala cu Zen­ul, caruia ii dedica prima monografie serioasa care a aparut in Occident. De pe urma acestui demers s­a ales cu reputatia de „popularizator al religiilor orientale in Vest”, titulatura care capata o nuanta de neacceptat in lumea academica, odata ce Watts nu se multu­meste doar sa comunice idei, ci le si imbratiseaza ca un adept, devenind un fel de guru modern plin de sfaturi si invataturi.

Lucrarea de fata cuprinde scrieri erudite, publicate in reviste au monografii academice si prezentari sofisti­cate in cadrul unor conferinte si simpo­zioane ale profesionistilor din domeniu, de la primul articol publicat de Watts intr­o revista de specialitate, in 1941, pana la niste eseuri scrise in 1973, ultimul sau an de viata. Sunt atinse atat subiecte ce tin de filosofie occidentala, psihologie, budism si Zen, crestinism, religie comparata dar si domeniul atat de controversat al experientelor spirituale si psihologice rezultate din consumul de psihedelice.

*

Fiintele umane sunt de­a drep­tul vrajite de cuvinte si idei, ui­tand ca acestea din urma sunt simple simboluri. Omul tinde sa le confunde cu lumea reala pe care ele nu fac decat sa o repre­zinte. Motivul acestei confuzii este ca lumea cuvintelor si ide­ilor pare sa fie relativ fixa si ra­tionala, in vreme ce lumea reala nu este deloc fixa. Prin urmare, lumea cuvintelor si ideilor pare sa fie mult mai sigura si mai in­teligibila decat lumea reala.”

„Dar occidentalul care este atras de Zen si care doreste sa­i in­teleaga profunzimile trebuie sa aiba o calitate indispensabila: el trebuie sa­si inteleaga propria cultura atat de bine incat pre­misele ei sa nu­l mai influente­ze in mod inconstient. El trebu­ie sa se fi impacat realmente cu Domnul Dumnezeu Iehova si cu mentalitatea lui iudeo­cres­tina pentru a o putea adopta sau parasi fara teama sau revolta. El trebuie sa nu mai simta nevoia imperioasa de a se justifica.”

Alan Watts


Data aparitie 2022
ISBN 978-973-111-979-3
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 496
Autor

Alan Watts

Numar pagini 496
Scroll